Over ons

Meeder architectenbureau heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ‘allround’ ontwerpbureau. Wij nemen onze kennis van architectuur en vertalen dit naar verscheidene uiteenlopende projecten binnen en buiten de architectuur, als interieur concepten, meubels en festival decor. Door veel ervaring in verschillende vakgebieden is er een kruisbestuiving ontstaan waar wij inspiratie van de verschillende vakgebieden gebruiken om iets nieuws en origineels te maken voor elke type ontwerpopdracht.

Meeder architectenbureau is een team van vader (adviseur) en zoon. Gerhard is al 40 jaar actief rondom Utrecht en heeft al meer dan 500 grote en kleine projecten op zijn naam staan. Gedurende zijn afstuderen is hij begonnen met de transformatie van het Antonius ziekenhuis in de Schildersbuurt, waarna hij ook het Antoniushof heeft mogen doen. Andere, meer bekende, ontwerpen zijn het appartementencomplex op de Veeartsenijstraat (nabij de paardenkathedraal) en het appartementencomplex aan de Sartreweg in Blauwkapel. In de latere fase van zijn carrière heeft Gerhard zich ook veel beziggehouden met het ontwerpen van scholen, waaronder ‘De Schakel’ in Overvecht en de aanbouw van de Torenpleinschool in Terwijde. Ondanks vele grote opdrachten is één van zijn favoriete werken toch het geveltje van Willem Slok in wijk-C.

Daan heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op hoe nieuwe technieken en systemen de architectuur kunnen verrijken en de hedendaagse vragen kunnen beantwoorden. Hierbij kan gedacht worden aan 3d-printen, CNC-frezen, systemen als DIY, DFD (design for disassembly), flexibel en aanpasbaar bouwen. Direct na zijn studie is zijn werk verschenen in het blad ‘de Houtwereld’ en in het college ‘Re-architect: DNA, de nieuwe architect’. Hier vanuit is Daan begonnen in de incubator ‘startruimte 010’ om zijn ideeën verder uit te werken, waarna hij zich bij Meeder architectenbureau aan heeft gesloten.